2012. augusztus 27., hétfő

Magad uram

A fedélzet elkészítése nagyon kifárasztott és a tűző napon dolgozás is sokat kivett belőlem, de olyan lendületben vagyok, hogy eszemben sincs lazítani. Egy kis segítség viszont jól jönne a gyaluláshoz és a csiszoláshoz, de ezek a barátok... az egyik bringázni megy, a másik a Balcsin nyaral, a harmadik meg otthon tevékenykedik, és így tovább... Jól van... semmi baj... nincs harag a szívemben... már el is felejtettem a dolgot... szóra sem érdemes...érezzétek csak jó magatokat.. majd megoldom egyedül... De ha egyszer kint leszünk a nyílt vízen, távol a parttól és egy hajót se látok a közelben, akkor majd eszetekbe juttatom ezt szombat délelőttöt..!! : )
Elő a villanygyaluval és körben letisztázom a fedélzet túlnyúló darabjait. Az aprólékos és időigényes méricskélésnek hála, alig van mit leszedni. Megy is gyorsan, leszámítva a belső ívet ahol szinte keresztbe kell fordítanom a gyalut hogy a kés elérje az anyagot.
Eztán szalagcsiszolóval körbecsiszolom, majd a fedélzeten lévő kis "lépcsőket" flexszel eltüntetem.
Ennek ellenére van vele munka rendesen -mintha érezték volna a cimborák- és csak csodálom, hogy milyen jól bírja az általam megjavított szalagcsiszoló. Szokás szerint először hatvanas, majd százas papírral. Nos ezzel kapcsolatban úgy jártam, hogy az egyik használt csiszolópapír elázott, és ahelyett hogy az eső tönkretette volna, szépen kimosta belőle fűrészport. Nem olyan mint az új, de jó darabig használható. Azóta egy csomóba kötöm a használtakat, és parasztosan slaggal lelocsolom őket. : )
Tetőtől talpig belep a finom fűrészpor, a szemem és az orrom is megtelik vele és folyamatosan tüsszögök. Kezdek allergiás lenni a munkára : ) de az eredmény kárpótol.




Egy alapos portalanítás után következhet a várva várt cseresznye!
A vizes pác szó szerint abban a pillanatban megszárad, amikor rákenem a deckre, de mégsem felhőtlen az örömöm. Most jön az igazi meló!

Naplemente előtt pedig lenolaj formájában felkerül a korona a mai munkámra...
és a kormánylapátra is jutott idő.
Huhh, már csak össze kéne dobni ezt a sok hóbelebancot! : )



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése