2012. május 9., szerda

Gyöngyök a mélyben

Képzeljétek mit olvasok itt a neten? Azt írja valami balek hajóépítő, hogy nem lehet száraz faanyagot venni kizárólag arany árban. Ne higgyetek mindenféle tudatlan amatőrnek aki csak ugatja a hajóépítést, : )  kérdezzétek meg Csabit.
Úgy volt, hogy minden bevethető cimborámat felhívtam és Atti az ács aszonta: "Bemész a fatelepre, jobbra fordulsz és leghátul vannak a régi, el nem adott anyagok, az száraz." És sajnos elég hitvány is, érthető okból maradt rajtuk. Átpakoltam az egész kupacot és láss csodát, találtam palánknak valót. Tettem hozzá egyet ami a fenékhez kell, meg még kettőt amit a fedélzethez használhatok. Bár a méreteik minden szempontból határeseten mozognak, de bizakodom, hogy kiadja. Tehát a szokásos menetrend szerint vastagsági gyalulás, felsőmaró, kézi és gépi csiszolás, aztán irány a "hajlító műhely" hogy ne legyen nekik ismeretlen az új helyzet.
Még valamit a vásárlásról: az évek óta száradó megbarnult deszka a tüzépen értékcsökkentnek minősül. A megvásárolt öt darab ára ezernyolcvan forint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése